About Us

ABOUT


Cidrul Harvester este un cidru artizanal obtinut prin folosirea metodei de fermentare englezesti ce presupune fermentarea sucului de mere in totalitate (pana la epuizarea zaharului natural din suc). Cealalta metoda ar fi metoda frantuzeasca, unde are loc stoparea fermentatiei pe parcursul ei, si imbutelierea rapida a cidrului. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele ei, Harvester se obtine prin fermentarea totala a sucului de mere sau de pere, fara adaugare de zahar inainte sau dupa fermentare. Alcoolul se obtine doar din fermentarea sucului 100 %. 

 Dupa fermentare, cidrul este tras de pe drojdii si transvazat  pentru invechire. Invechirea dureaza minim 3 luni de zile, in general cidrul nostru are intre 3 si 5 luni invechire. Acest procedeu permite scoaterea unor arome mult mai interesante si limpezirea in mod natural fara adaosul de produse de limpezire.

Ultima etapa este imbutelierea unde sa adauga putin suc nefermentat pentru un gust echilibrat si placut.

Foto:  Sergiu Muresan si Daniel Crisan


Cei doi foști colegi de liceu, Sergiu Mureșan și Daniel Crișan, au început să se gândească serios la producția de cidru în 2014, când s-au reîntâlnit în Franța.


Ne-am intors acasa pentru a face cidru.

 

"Amândoi lucram de mai mulți ani în străinătate – Sergiu în domeniul farmaceutic, iar eu avusesem mai multe joburi, ultimul, de management al riscului pentru o firmă care monta lifturi – și acolo am descoperiserit pasiunea pentru această băutură pe care o găseam rar când veneam în România. Sergiu plecase în Franța imediat după terminarea liceului și-l bătea gândul de ceva timp să revină în țară și să pornească o afacere, eu am fost mai sceptic la început, dar am hotărât să încercăm" - Daniel


"Am inceput primele incercari de productie in 2014 dupa ce m-am intors din Anglia de la un curs specializat pe productia de cidru artizanal. Oficial firma noastra a fost inregistrata in iunie 2015, data pana la care am reusit sa facem mai multe incercari de productie in cantitati mai mici pentru a avea reteta proprie de cidru artizanal" - Sergiu

Cidrul Harvester este este o bautura alcoolica, obtinuta 100% din fermentarea sucului de mere sau de pere, fara zahar adaugat. In urma procesul de fermentare lenta a sucului de mere sau de pere urmata de maturarea acestuia timp de cel putin trei luni cidrul capata un caracter aparte. Produsul este realizat cu pasiune si daruire, chiar in inima Transilvaniei.